Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läget då, precis som nu...

En advokatbyrå får ett samtal...
En firma vill ha juridisk hjälp...
Nästa dag kl 8...

De skickar dit sin bästa advokat!
En kvinna. Hon är där strax före
kl 8... Allt är stängt ingen syns till...

Så dyker en man upp... Det är vakt-
mästaren. Han låser upp och släpper in
henne. Hon säger hon är ditkallad,
skall vara med på möte på avd 2
rum 22, han släpper in henne, ber
henne sätta sig ner och vänta och
säger personalen är snart här...

Det stämmer. Fler och fler män
kommer in på rummet, alla nickar
glatt åt henne och säger: - Godmorgon!

Ingen säger något mer till henne... Men männen
småpratar tyst med varandra... Det verkar vara
något viktigt! Så kommer en av männen fram
till henne, pekar mot en dörr och säger där,
kan inte du brygga lite kaffe till oss, vi
väntar på en till...

Hon reser sig upp, går mot dörren öppnar
den, ser kaffebryggaren och allt hon behöver
för att ordna kaffet...

Det blir fort klart, hon tar in kaffe och muggar
till bordet där männen sitter och så sätter hon
sig ner vid bordet... Hon som innan suttit vid
dörren på en stol och väntat...

Då tittar de upp på henne, en av dem säger,
advokaten skulle varit här kl 8, HAN har
inte kommit än... Var håller HAN hus...
Nu är klockan nio?

Då reser hon sig upp och säger...
HON är advokaten, HON var här
kl 7.45, en kvart före avtalad tid!
Vaktmästaren släppte in henne...
Och nu har snart en timma gått...
Min firma kommer att debitera
er för väntan/kaffekokning med
min timpeng 2000 kr...

Dags att börja jobba kanske...
Klockan ju går...











Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 102 gånger
Publicerad 2019-03-26 16:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt