Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(Uppsala, 1500-tal) www.nordicwords.home.blog


Helga trefaldighets kyrka

I nötta lutherska träbänkar

Innanför fönster som spikats för med brädor

Så att de inte råkar se när överheten drar förbi

På väg mot katedralen brevid

I midvintermörker med enbart

Flackande levande ljus

Som smeker väggarnas uthuggna sten och målningar

Bibelberättelser och djävlar och Eden

Satt bönder ihopklämda som höns i reden

I en hostande mumlande surrande natt

Inför den åldrige gestikulerande prästen

Högt läsandes bergspredikan

Ur en skinninbunden Gustav Vasas Bibel

Som en profet på Jerikos murar

Medan snö föll utanför

Ren som rättfärdighet från ovan




Fri vers av ScandinavianDrifter
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-26 18:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ScandinavianDrifter
ScandinavianDrifter