Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visst behövs polisen på avdelningen, deras avdelning, dit kommer bara misstänkta fall av psykiskt våld.


I mitt rum.

-Vill du fråga mig något, läkaren såg på mig, som om han visste..

Om en man med berått mod, tvingar mig att till viss del
lämna min kropp, släppa taget om mig själv, så att jag
hamnar i ett slags skräck tillstånd, är det inte olagligt?

-Vi kallar det för att få en psykos och nej, det är inte olagligt.

Men han tvingade sig på mig, hela tiden..
-Gjorde du motstånd?
Hur, jag var i ett skräcktillstånd!
-Här kallar vi det, psykos.
Så han går fri?.
-Du måste förstå, du är sjuk, din man vill träffa dig,.

Neeeeej!!

-Den nya patienter är helt oredlig, helt galen..

-Ja, vi får sätta henne i sele, hon ska bara träffa sin man först.
-Stackars sate, tvingas ha ett sånt fruntimmer där hemma.
-Det är ju det jag säger, dom hör hemma i skogen..
-Hörde du, hon anklagar mannen för mordförsök.
-Nä, nä, nä, det håller aldrig, vadå mordförsök, på en sjuk?
-Men, vad fan gör polisen här?


-Hej, killar, vållande till sjukdom, alternativt mordförsök.
-Det är väl första gången som dom utreder ett tvångsfall.
(Dags att börja samarbeta med oss som utreder ärendet.)
"Hur bevisar vården, uppkomsten av psykos-tillstånd och
vad blir påföljden för den drabbade, den som blivit sjuk?"

___

-Ja, ni vet, mannen är frisk i samhällets ögon, är han här?

Men gud, ni måste tro mig, jag vill inte träffa honom!

-Du blir inte utsläppt förrän du är snäll mot honom!

Neeeej!

-Spänn fast henne!
-Har du sprutan!?

Ni vet, jag gör så gott jag kan med henne,
var det sista mannen sa, han log och gick.

___

"En dag, tar de brottslingen, istället."
-Nej så kan du inte skriva, det stämmer inte.

Mannen är alldeles för stark i samhället.

Det här är inte klokt.

Polisen kan inget göra, det krävs en lagändring..

Får jag fråga , om kvinnan hade dött,
vad skulle det ha betraktats som då?

Jag har också legat där, i skräck under honom..

Kan inget göra, jag är i journal.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-26 19:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP