Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låter tankarna bli ord



Vi har alla behov av mat och vatten för överlevnad.
Vi är av två kön för att kunna föröka oss.

Starka drifter som vi fått för att inte dö ut.

Vi har fått olika hudtyper för att klara klimatet i de zoner
vi bor i. Våra temperament är också anpassade efter den
energi som finns där vi bor. Det sägs att vi mår bäst av att
att äta det som finns i miljön som vi har vid rotfästet.

De som är födda på södra halvklotet kräver mycket sol
för att klara sitt D-vitamin behov, vi som bor på norra
halvklotet behöver solskydd för att kunna leva där.

Tropiska växer klarar inte att växa på norra halvklotet utan hjälp av växthus.
Har vi de växter och den mat vi behöver
precis där vi är?

Människor flyr från krig, förföljelse och hungersnöd.

Varför är det krig i Afrika och Mellanöstern?
Religionskrig, traditionskrig, krig om bördig
jord, olja och annat som kan ge makt.

Inget är alltså nytt utan det kommer alltid att vara så eftersom människan aldrig är nöjd och tillfreds.

Lyckan finns bara här och nu, kan varken fångas eller ägas.










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-26 20:52



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text med ett utomordentligt avslut!
2019-03-27
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP