Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gåvan






"Den här blomman är till mamma. Det är en överraskning!"
Han vill veta vad den heter. Vi dricker varm choklad.

Vi reser oss. Skärvorna av isärplockad blomma lämnas okommenterat kvar på parkbänken. Kronbladen har blåst ner på marken.

Jag hjälper honom med vanten. Handen sträcks fram, fingrarna spärras ut.
Tussilago.




Prosa (Kortnovell) av vladimir bulletin
Läst 310 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-03-27 13:00



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Varmt och skarpt iakttagande, lämnar spår av egna minnen hos läsaren genom den fragmentariska berättelsen generöst överlämnad! Känsla med tillbakahållna ord!
2019-04-01

    ej medlem längre
I min läsning en text i minnets dimma och tycks fram till sista stycket hålla sig i någons tystnad, under tiden som frågans nav faller isär, faller till marken. En kommunikativ fryspunkt är för handen, men så den magiska rörelsen och våren är i antågande. Jag uppskattar framför allt textens fragmentariska byggstenar som slutligen bygger något helt. I övrigt är texten bra.
2019-03-30

  henke_r
Jag gillar tempot och det oväntade slutet i detta stycke. ”Tussilago”. Lysande!
2019-03-27
  > Nästa text
< Föregående

vladimir bulletin
vladimir bulletin