Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nutida tolkning av oerhört gamla minnesglimtar...


Granne # 4 : från BB över Bergknallar till

 

 

Bortom bergen bor B.

en bra bit från min bekantaste gård

brukade vi leka bredvid

varandra som bäbisar

födda precis på samma eftermiddag

medan jag rusade fram över gräsplättarna

satt han bestämt vid grävskoporna

en smula biffigt stabil

lärde vi oss hålla balansen

när B. satte igång att grina

så grinade A. lika mycket

och nu har redan skolan börjat

måste vara miljoner månader sedan

vi mötte hans familj

men i påsk kommer B. på besök

med sitt bästa skratt

berättar jag för seriösa fröken

som skiner upp

blir jag ändå bestört

när kamraten nämner vuxna grejer

ur möjligen gangsterfilmer

som alldeles jag saknar koll på

öppnar sig ett litet bråddjup

mellan skilda världar

minns inget av deras brungula inredning

från mammas foton

bara hur vi spelade rock'n'roll

på mina marackas och

alla blåsinstrument samtidigt

visar sig att B. har hört

Hey Ba-ba-re-bop med Prima!

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-28 00:46



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Maracas är helt klart ett grymt underskattat rock n' roll-instrument (hellre det än too much koklocka..., men tamburin kan man inte få nog av).
Göttigt med den bulliga bokstaven b i högsätet (åtminstone i början) av texten!! Och ja, märkligt hur olika liven blir för var & en...
2019-03-28

  Nanna X
Intressant med BB-kompisar, hur de kan gå liknande vägar genom livet eller helt olika. Min son hade också en kompis som var född samma dag, de gick i samma klass och umgicks intensivt i många år - men nu lever de i väldigt olika världar, kompisen yrkesmilitär och sonen yrkesmusiker.
2019-03-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP