Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sjudande tiden



Därom tvista di lärde
I fakulteten

På skolgården twistar
ungdomen med glada
Tillrop

De sista dagarna innan
Sommarlovet

Ovanför glider svalor
Sirlande av livsglädje

Livets brusande stetoskop
Är fyllt av sjudande ljud

När befruktningens tid
Äntligen inkommit till
det längtasfyllda Landet

med lust och fägring stor

Och nästan ingen längre minns
Hur solkigt det var i vintras

(när morfar Arvid
sakta gick och dog)








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-28 07:54



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Solen skiner
glada miner
men i väntan
på ett bakslag
äter jag vitaminer
2019-03-28

  Stefan Albrektsson
En snyggt sjudande ljudande tidsdikt! Den stora cykeln rullar på - för några är det början, andra har stigit av.

Gillar särskilt de fyra ljuvligt skönsjungande och dansanta raderna nedan (även om "stetoskop", i mina öron, är en liten pinne i cykelhjulet):

"Ovanför glider svalor
Sirlande av livsglädje

Livets brusande stetoskop
Är fyllt av sjudande ljud"
2019-03-28

  Kungskobran VIP
Gillar denna vårdikt.
2019-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP