Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Ett träd

Ett träd i brynet
med vida grenar
en brusten knopp
så snart ett blad
blommande iver
kring yster vårvind
små surrande bin
gör våren så glad

Ett träd på ängen
stammen mot skyn
saven som rinner
ur svartvit bark
frön i små hängen
sprids med vinden
och höstliga färger
en matta på mark

Ett träd i skogen
med långa barr
grenar mot solen
där svampen bor
lång och reslig
utspridda rötter
på lav och mossa
gör vardagen stor

Ett träd i staden
ger syre och harmoni
en vacker skapelse
en konstens lunga
prydnad i en park
längs en ensam gata
en gungande gren
där finken kan sjunga

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 515 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-28 16:12



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte fint!
2019-03-31

  Eva Helene VIP
Vackert!
Själv kan jag inte undgå att se resterna av den hägg som föll i stormen efter jul i min trädgård. Den har blommat så fint i väldigt många år. Ledsamt nu att inga fåglar kan bo i holken där längre.
2019-03-30

  Sommarina VIP
Fint. Träd är underbara
2019-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text, passar mig som är trädkramare!
2019-03-29

  Eva Langrath VIP
Fin dikt om träden
2019-03-28

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om träd
2019-03-28

  Yrre VIP
Så fin!
2019-03-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Två små pojkar
försvann i Norrland
sökandet efter dem
pågick non-stop, till
slut hittades de efter
nå´n natt... Frågades
hur har det varit... Var
ni rädda... Int vi höll om
TRÄDET! Var har ni lärt er
det? I Kalle Ankas Grön-bok...
HURRA FÖR DEN!
**************
Finfint fick Du fram:
Trädet skulle vi alla
Bästa Vännen Kalla!

2019-03-28

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbart hyllning till "ett träd"! Fina tänkvärda rader
2019-03-28

  Maria Sundelin VIP
Människan och naturen måste leva i harmoni med varandra
2019-03-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande naturlyrik i fina rim, om träden, som vi alla har en relation till.
2019-03-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO