Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Bildillustration är designad av Sten Wiking som bokomslag till "Retorisk metodik" därur textfragmentet ingår.Isbn : 978916394288 återfinns här under "utgivet"


RETORISK METODIK

Sofismens ologiskt ohållbara resonemang
av deformerande retorik vars distinktion
av bedrägliga paradoxers anekdoter,
inleder knappast till en seriös dialog som
kunna leda till någon logisk slutsats,
mer än slöseri med tid samt det menings-
lösa i att diskutera med pajaser.

*
Avvikelser ifrån ämnet betyda att argument
saknas,där en förklaring blir till en bortför-
klaring.

Att hellre ta ansvar för sina ord inger respekt,
även om de råkar välta på en helig ko,
eller leder till att inse sin begränsning.

Har man däremot ambitionen arbeta för att
överträffa begränsningarna,vill det till att de
framstår lika möjliga i praktiken som i teoret-
iska ordalag.

Det är som att försöka bygga empatiskt inte-
lektuella broar till en genererade positiv
framtid,likt en hängbro över en ravin som
man bör veta håller framför att tro.



*
© Sten Wiking




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 320 gånger
Publicerad 2019-03-29 04:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP