Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en båt

I en båt sitter två. Tänker i en världsnivå. Båten svajar och gungar förbi. Tur att ingen har klaustrofobi. Vi lutar oss mot varandra, som stora ekar. När handen räcks ut, ingen av oss nekar.

På havet stimuleras det både solsken och regn. Även tusentals resdygn. Ingen faller ombord. Vi sätter kompassen på nord. Vi styr framåt och önska oss gott. När vi hoppas komma fram torrt.


I en båt sitter två. Dag in och dag ut. Du viskar i mitt öra: njut! För en dag i land vi ska. Även om det på våra krafter tar. Olika vägar vi kanske går. Men varandra vi alltid når.

Med din hand i min. Känns det som ett vinn.




Fri vers (Fri form) av Alltid Här
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-28 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alltid Här
Alltid Här