Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÄTTSKRIVNING

Numera är det fel att skriva rätt!
Poeter struntar i det strikt formella.
De gamla språkpoliserna kan gnälla.
Poeter följer ingen etikett.

Man får väl skriva dikter som man vill?
Det skall väl ingen diktpurist diktera!
De kan ju kyssa sig där bak mm
och rättarpennan kan de hålla still!

Vi lever väl på tjugohundratalet?
Numera känns det rätt att skriva fel.
Det tycker nästan allihop - m. fl.

Det högsta modet är att skriva galet
och poesin blir mycket mindre stel.
Att skriva rätt är rätt så fel numera!






Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-18 17:02



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Jo, och även fel rent formellt, vilket är betydligt värre än att skriva fri vers, som ju kan bli njutbar utan versläran. Inte alla som vill få form- och stavfel mfl. påpekade i all välmening, utan ser det som en förolämpning och slår tillbaka. Somliga ser det som sin rätt att skriva språkfel. En del åberopar att de är dyslektiker och att de därmed har fribrev från det formella. Därmed blir den här sajten "poesi" för "alla". Men inte för finsmakare.
2019-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP