Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HIMLEN LYSER

Himlen lyser sommarblå,
allt är ljust och ljuvligt!
Jag förlåter allt det grå,
som i går var gruvligt.
Solen lyser varm och skön,
redan skimrar björken grön!
Röd blir jag om kinden
i den varma vinden.

Varför ängslas, o min själ?
Vad har jag att frukta?
Jordens Herre vill mig väl
men vill även tukta.
Jag behöver mörkt och grått
liksom ljust och himmelsblått
för att alla stunder
se som livets under.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-29 17:35



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Varav hjärtat är fullt, skriver pennan, jag tycker om ditt självporträtt.
2019-03-29

  Syrran77
Upplyftande tankar och snyggt rimmat.
2019-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP