Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är det en naturlag att fundamentalisten alltid känner sig hotad? är det ett enkelt orsak-verkan samband? Hur bryter man det i så fall?


Hotad

varje tecken på andras gemenskap
antyder fundamentalistens utanförskap

varje viljeyttring
som avviker från den förment rätta läran
gör avsaknaden av det sunda tvivlet farligt uppenbar

varje uttalande som på minsta sätt antyder
att en annan tolkning av verkligheten är möjlig
tas som ett frontalangrepp på den egna identiteten

Kanske är det därför du känner dig så hotad

Kanske är det därför du ägnar din kraft åt att bryta ner

Kanske är det därför du inte vågar släppa in

Kärlekens kraft
Förlåtelsens förnyelse
Den gemenskap som skapas av öppenhet
för andras perspektiv




Fri vers av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-30 08:48



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Kloka ord!
Finns dessa både här och där.
Kommer direkt att tänka på en och annan här när jag läser din text! :)

Fast å andra sidan tror jag allra mest på en mix av olika saker.
Det svåra är bara att det måste finnas en balans i detta!

2019-03-30

    ej medlem längre
Stämmer så bra, för tänk vilka storheter man kan hitta i det lilla barnets ficka. En vuxen som dämpar är rädd för sina egna begränsningar, okunskap kan gå i föräldrarv. Att se det är att bryta mönstret.
2019-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)