Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döda dikter

Döda dikter
begraver man
i byrålådor

men

först ligger dom
på lit de parade
på köksbordet
på rumsbordet

Ibland
kommer det någon
som frågar
om dom får titta

Nej
nu ljuger jag
här kommer
aldrig någon

som frågar efter
döda dikter


Ensam sliter jag
med lådbegravningar

Kremera går inte
då exploderar syrgasen








.









Övriga genrer av Bim
Läst 1434 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2006-06-22 14:32



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Fin. Och sann. Men vi kan ju hjälpas åt att se till varandras diktblommor lite grand med en smula läsningsbevattning, så slipper de sloka för mycket.
Applåder!
2012-08-13

  Mr Lindemann VIP
Ja, det var på något sätt
träffande skrivet
skjuter skarpt på dikterna
2010-01-20

    ej medlem längre
Det är hemskt med döda dikter! Lite själva meningen med dikter är att de ska vara levande tycker jag
2008-02-14

  kniv-ebba
cool!
\"Ensam sliter jag
med lådbegravningar\"
igenkänningsfaktor också!
2007-05-27

    legolas
Denna text den bästa jag läst av dig, den träffar
som ett knytnävsslag i huvudet.
Detta är kreativ poesi.
2007-05-14

  Madjori
Har aldrig läst något liknande....det här är bara såååå....bra!!!!
Tack!
2006-12-21

    ej medlem längre
Vacker och djuuuuuuuupppp!
2006-10-03

  Clara-Fina
Otroligt bra dikt!!! Vilken tyngd du ger här. Jag tolkar här både ledsenhet, besvikelse, ensamhet men även en giftig ironi som gör hela dikten! Helt otroligt bra skrivet. Jag bokmärker denna! Kramar från Clara-Fina
2006-09-18

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En riktigt bra dikt som jag känner igen mig i - så har jag aldrig tänkt på dikter och diktande förut.
2006-08-15

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Wow det var nog en av de bästa dikter jag läst
en klar femma: )
2006-07-22

  Cris
Strålande tycker jag
om dikter som ligger
vad gör man med dem
endel går inte att göra något åt
då är det begravning som gäller
men just de där halvdöa
som man kan väcka till liv..
2006-06-29

    virre
skickligt skrivet, om än inte alltid korrekt, en del av oss begraver våra dikter på nätet, eller i böcker som inte är i någon byrålåda (för jag har ingen byrå).

Lite kritik, men ensamt på en rad behövs det, eller kan det vara slutet av ett stycke så det blir två, eller kan de försvinna helt?

Du kanske ska fundera på att låta det här var ett gemensamt stycke istället så att det skulle bli:
"
nej, nu ljuger jag,här kommer aldrig någon
som frågar efter döda dikter
ensam sliter jag med alla begravningar
"

men bara mina ringa åsikter
/Virre
2006-06-22

    ej medlem längre
Det här var en annorlunda dikt..lite sorgligt om det bortglömda
2006-06-22

    öppettid
så himla sant.
vet inte hur många dikter jag begravit i min låda.
2006-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Bim