Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av "Har du sett öknen blomma?" av Gunnar Ekelöf.


Ökenvandring

ännu en av dessa dagar
när det inte flyter
man borde ju inte ens försöka
utan bara göra andra saker

ännu en av dessa dagar
när öknen inte vill blomma
trampar jag på
bland kaktusar och kameler

torkan och sanden
fastnar i halsen på mig
och jag travar på, travar i timmar
utan uppfattning om riktning eller mål

bara för att än en gång få uppleva känslan
när man hittar källan och det börjar flöda
och nånting – det må sedan vara hur litet som helst –
gror och slår ut i all sin prakt




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-30 14:33



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint formulerat av dig, eller som Povel Ramel diktade, det är de små små detaljerna som gör det
2019-03-30

  Språk, hjärna!
Jo, bra beskrivet.
2019-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP