Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För våren!

Solen skiner genom
fem fönsters dammansamling

Säg vad du vill
om verklighetens ting
om mig och dig
och rum och tid
men insamlandet
av gammalt damm
hindrar njutningen
när solen tittar in
och glittrar!

men inte att jag tänker putsa fönster nu
nej, med en pappersmask av vacker haremsdam
(utklippt från ett flingpaket)
placerar jag mig
på en flygande matta
med den tar jag mig igenom
fem volymer av "Tusen och en natt"

gyllene kupoler, runda fönster
väggar målade med arabesker
och valv efter valv efter valv
med fåglar och fontäner

och du
under en palm
i rosenträdgården
spelar luta
för mig

efter min flykt
släpar jag ut
trasmattan
på vädring

jag sopar altan
och gör den skön
med hänggunga
för vårens skull!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-30 17:25



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Skön fantasiflykt vid sidan om sånt som kanske behövs. Fint både som text och förmåga. <3
2019-04-07

    ej medlem längre
Härlig fantasi gör vårstädningen till en högtidsstund. Nästa gång jag griper tag i städtrasor ska denna dikt göra min städning till något magiskt.
2019-04-04

  lila fjäderblomman VIP
Njuter av din härligt exotiska vår(ut) flykt!
2019-04-03

  Anya VIP
Som så ofta finns det en spirande livsglädje i dina ord. Jaa för vårens skull!!!
2019-04-03

  Respons VIP
Konsten att njuta av livet utan att hamna i ostädningens vantrivsel.
2019-04-02

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text, växlingen mellan dröm och verklighet.
Bra skrivet.
2019-04-01

  Lars Hedlin
Mycket bra och fint skrivit!
2019-03-31

  Kungskobran VIP
Fin härlig vårskildring
2019-03-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart uppmuntrande och skön dikt om vårlig inspiration!
2019-03-30

  ULJO
Våren längtar vi
2019-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP