Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommarhyllning

 

Nu sommaren som vackrast står

Med blom och grönskas prakt

Att se hur livet väckts ur vår

Och än en gång sig lagt

Som kärleksslöja över oss

Med värme ifrån solens bloss

Den gåvan varje år vi får

Det har vår Gud oss sagt

 

I överflöd nu njuta vi

Av skapelsen vi se

Sjung koltrast så din melodi

Vi älska och vi le

I mjuka gräs på blomsteräng

Hör älvors lyror spröda sträng

Då sommarnatten stilla bli

I dansen träda de

 

Med gyllne nektar i vårt glas

Vi höjer det till skyn

Och skålar för vår livsextas

Invid ett vattenbryn

Nu vill vi hylla sommaren

Som vi får uppleva igen

Då solen står i denna fas

Har människan Guds försyn

 




Fri vers av Pulsatilla
Läst 650 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-06-22 15:00



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Helt underbart!!!
2006-06-24

  Anders P VIP
Vad kallas denna form? är det någon slags sonett? Mycket snygg i sina rim såväl som rytm och form. Innehållet är ljuvligt.
2006-06-22

  prinscess VIP
den här var vacker
2006-06-22

    Cajsa
Mycket fint skrivet! Tycker om denna! 5:a blir det!
2006-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Pulsatilla
Pulsatilla