Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" ( antikens del ) Bild : Bokomslagsdesign av Sten Wiking (återfinns här under utgivet)


DET 1:A DEMOKRATISKA SAMHÄLLET

När den grekiske statsmannen Perikles
495 f.kr-429 f.kr grundade världens
1:a demokrati,
och insåg den arbetslöshet
som bredde ut sig i främst Aten,
satte han ca : 20000 av dem i arbete
med att bygga Parthenon som hyllning
till Athena.

Därutöver fick Atens fattiga konstnärer
chansen smycka templet med statyer och
byststoder av bland annat Zeus i renaste
guld,marmorpelare och stoder.

Perikles var en sann demokrat,
som var mer för praktisk handling,
än predikan för folket.

Borde vara en förebild för 2000-talets
demokratiska statsmän.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 249 gånger
Publicerad 2019-03-31 08:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP