Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Frigång

 

Skönt besé höns fria gång
utomhus vistas på språng
kacklar muntert och glatt
kycklingarna busar tafatt 

får ni chans smaka äggen
upptäcker ni att påläggen
man köper i matvaruaffär
smakar ibland lite sisådär

miljoner hönor instängda
pickar fodret ihopträngda
vitor slippriga gulor bleka
inte roliga koka eller steka

tänk om alla skalbeklädda
med pullor värptes orädda
fick kela lite med dess tupp
livsglädjen i höna gick upp








Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-31 09:49



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Viktig text som med humor belyser dagens hönsläge.
Bättre med friläge alltså. :)
2019-04-02

  Bodingen VIP
En helt annan smak och konsistens, dessutom är gulorna verkligen GULA!

"Släpp fångarne loss, det är vår"...
2019-03-31

  axveronika
JA!
2019-03-31

  Fulbergarn
vilken skillnad det blir på färgen på pannkakorna om man köper ägg av nån som har frigående hönor, och smaken , mums
2019-03-31

  Öknens Ros VIP
haha fyndigt och roligt, men synd om hönor som inte får träffa tupp. cool skylt.
2019-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP