Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Citat ur boken ”Misslyckas igen. Misslyckas bättre.” av John Ajvide Lindqvist


Livstid

jag vet en som sitter på rättspsyk
han har inget tidsbestämt straff
han har suttit närmare 20 år nu

han har alltså begått ett eller flera brott
under påverkan av en allvarlig psykisk störning
och dömts till rättspsykiatrisk vård istället för fängelse

Rättspsykiatrisk specialklinik.
Det är slutstationen. Det är den sista platsen.
Det rum där man befinner sig
är så långt bort från mänskligheten som det går att ta sig.
Medvetandets och själens yttersta gräns.


som en baksmälla
som aldrig tar slut,
som varar livet ut

han lär nog aldrig bli frisläppt
han har med andra ord livstid på riktigt
”slutförvaring” som det heter




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-31 16:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
måndag hela veckan
2019-03-31

  Kungskobran VIP
Han bedöms antagligen för farlig att släppas ut, det finns åtskilligs sådana.
Släpps dom ut och begår något våldsbrott blir det inte nådigt för de ansvariga i utskrivningsnämden.
Överläkaren blir uthängd i pressen
Det är inte så lätt.

2019-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP