Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL APRIL

Att skoja med april är inte lätt,
men jag har gett mig in på eskapaden
att gömma henne retsamt mitt i raden
och lura henne själv på detta sätt.

För hon är ganska prillig, vårens månad
och vimsar nyckfullt runt i vindens sus.
Än sviker hon, är kylig och burdus,
än smeker hon mig varmt i låtsad trånad.

Där står hon ju förklädd och gör sig till!
Jag vilseförs i hennes labyrinter.
Hon får mig till att göra som hon vill

och nyttjar alla sina fula finter.
Jag låter lura mig, min dumma sill.
Hör hur hon ropar nöjt: April, april!"




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-03-31 17:40



Bookmark and Share


  axveronika
leksamt lätt
2019-03-31

  Syrran77
Sonettrytmen helt perfekt så att orden liksom dansar fram. Jag läste med ett leende.
2019-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP