Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto . Eget Repris


Möten längs vägen

 

alla ord
vägs på guldvåg
för att passa

hon tappar sina egna

gömmer sig
döljer sig
förlorar sig

fryser länge

hon letar

skriver

hittar

delar

orden

      *

liv blåser in
och ut igen

och lämnar avtryck
mitt i isskorpan

kanter ruggas upp
sinnen öppnas

hon vandrar

vidare

vidare

     *

den dagen de första gången möts
talar hennes ord igen
och flyter med lätthet mellan dem

sakta smälter isen bort

sorgen bildar rännil
över vägen som aldrig tar slut

i hallen möter hon
glädjen i hans blick
en morgon när hon vaknat

       *

avstånd och närhet
närhet och avstånd

mötas och skiljas

skiljas och mötas

liv till låns

liv till skänks

liv att levas

vägen nästan isfri
för en stund

sidensvansar
i mängd
i trädet utanför
hennes köksfönster

och jul gardinerna
fick vingar till slut

© Eva Hedlund fd. Langrath 2010




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 534 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-03-31 19:24



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket fin. Har redan läst den på Facebook. Du har ordet!
2019-04-03

  Lottie Ålhed VIP
Varierad finstämd dikt!
2019-04-02

  ULJO
Så fin text om Sidensvansar och julgardiner.
2019-03-31

  axveronika
väcker intresse
och
hopp
2019-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP