Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kurdisk saga lite som Romeo och Julia.


Mem Och Zin

 

En tragisk äldre saga
kurdisk dess upplaga

prinsen Mem av Alan
prinsessa Zin i Botan

drömde om varandra
han till henne vandra

dock maktgirige Beko
var allt annat än reko

Mem olagligt fängslas
Zin oroligt då ängslas

han mördas ont i borg
hon dog av faslig sorg 





Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-31 22:24



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Fick den beskriven av Medet, en kurd jag känner och han sa: Som Romeo och Julia men ändå inte.
2019-04-01

  Fulbergarn
sådana historier finns det gott om,
men om Mem och Zin har jag aldrig hört!

Måste jag kolla upp!
2019-04-01

  Öknens Ros VIP
Sorgesamt är deras öde.
2019-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP