Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det som irriterar Olga är just detta med att påstå att 'människor går fria', När det kommer till att ta sitt ansvar. En människan kan strula med sitt eget liv. Istället för att skriva insändare som betraktas som 'gnäll'. Skriv en betraktelse.


Saker som irriterat Olga... (II)





...är exempelvis varför människor kan
lägga ut pengar, lånade eller egna för
att köpa en bostad och sedan välja att
behandla området det bor i som en

soptipp. Det går inte ihop om en skall
försöka förstå saken logiskt. Det spelar
liten roll om det är en bostadsrätt, en
'liten' insats att få tillbaka som skall

räcka till flytten, en villa, ett kedjehus
eller liknande. Vuxna förstår inte heller
hur att lära sina och andra barn hur
'saker' hänger ihop. Orsak och konsekvens

inom vilket område som helst som berör
envar människa. Det är i och för sig
obegripligt att den som bor i hyresrätt
inte heller verkar 'bry sig', trots att som

området om det 'förslummas', kommer
att föra med sig än mer 'ingen respekt',
varken för området, tvättstugan och plats
för lek eller lekparken. Den som inte har

respekt för sin egen person tenderar att
hanterra även sin omgivning på samma
sätt. Ibland förstår barn konsekvenser,
om någon som förklarar för dem just

'orsak och konsekvens', medan många
vuxna verkar ha 'tappat sugen', förr
eller senare. De som slänger skräp på
marken oavsett om marken är allmän

eller tillhör någon, verkar inte förstå
att den själva signal de sänder är just
'jag respekterar inte mig själv, så varför
ska jag respektera min omgivning?'

Olga är själv en sådan där person som
'inte begriper' hur en kan låta bli att ta
ansvar för något alls. Oavsett det är
'ens eget' eller i allmän ägo. Själv brukar

hon lära ut hur att hantera 'saker och
ting' på. Som att oavsett hur platsen
(exempelvis en tvättstuga) ser ut när hon
kommer, den i alla fall lämnas städad.

Hon tänker på den som kommer dit
efteråt. Visst vill väl den personen finna
en plats vilken känns i verkligheten som
städad, rengjord och härligt välkomnande?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 525 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-31 20:21



Bookmark and Share


  axveronika
jo så är det
2019-03-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP