Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del texter eller 'besök i mera verkligheten' kan verka just paradoxala. Men visst skulle det väl kännas som att en del individer verkar göra paus, och göra det till en händelse som 'ger något mer', samtidigt som en själv just deltar.


Paradoxalt samtal ?




En person kommer in på ett konditori och beställer vid disken. Låt vara att kvinnan kan heta Eva 27 år och hemmahörande i Örebro, för att kunna som identifiera berättelsen någon. Dagen kunde vara en onsdag eftermiddag, omkring tretton och trettitre enligt uret på väggen i lokalen. Att klockan alltid visade 'samma tid', kan ha berott på att den stannat på det klockslaget redan för en femton år sedan eller så. Eva sade något till kvinnan bakom disken och kvinnan i sig (Ann Eivor Erikson, 28) svarade. Det kunde då fås att låta någonting i den här stilen.
- En kopp kaffi, tack.
- Det finns ett flertal sorter. Vi har...
- En helt vanlig kopp, men med personligt innehåll.
- ...inhemskt kaffe och hemskt kaffe, svart eller delvis svart. Med socker eller mejeriprodukter i flytande form.
- Hm.
- Rostat eller inte, mörkrost, mellan eller mörkt...
- Jo...
- Olika märken eller blandningar.
- ...det borde ju ni veta.
- Vanligt vitt strösocker eller brunt farin. Vanlig standardmjölk, låg fetthalt eller laktosfri.
- En kaffi...
- Jo, men ni verkar ju inte kunna bestämma er riktigt...
- Överraska mig!
- Så ni vill dricka kaffet hett? Eller är ni sådan att koppen får stå och svalna några minuter?
- Är det ett villkor? Att jag dricker ur koppen?
- Vad skall ni annars ha det till?
- Som ursäkt för att få sitta här en stund.
- Eh?
- Mmm...




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-04 22:09



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Alla dessa kaffesorter!!!in absurdum.
kul betraktelse. Inhemskt eller hemskt kaffe och en kaffe med personligt innehåll roade det mig mycket att läsa. Fin text!
2019-04-05

  Gunwale VIP
Bra med citattecken kring samma tid, eftersom tiden väl knappast kan vara samma, även om våra urtavlor vill få oss att tro det? ? ? En stark kaffe, tack. Med stol.
2019-04-05
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP