Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


i saknad

 

Som en tyst fjäder lättar vid en vindpust. Den finaste av penslar drog du längs mitt käkben. I det vackraste föll mitt hjärta långt ifrån min kropp. Och när månen är vit ser jag allt tydligt.

Jag färdas. Allt till trots. Jag reser.

I saknad stänger jag de dörrar från förr. I vila stillar jag de vackra orden. Och sen kysser du min nacke len. Som sammet. Mitt huvud i din hand. Bågen av min svank bjöd du så natten i silver. Sa jag att du är månen jag aldrig når. Sa jag att jag din röst bär mig genom natten. Sa jag att du rör mig som ingen. Sa jag.

Men jag färdas. I tystnad faller jag från min kropp. Och alla hjärtan sjunger våran sång.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-03-31 21:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark djup och i beröring!
2019-04-10

    ej medlem längre
Dina ord har en särskild förmåga att rinna mjukt och kraftfullt som ett porlande vatten. Varje mening är varma och vemodiga smekningar mot insidan av själen.
2019-04-04

  Respons VIP
Kärleksminnen som både känns nära och fysiska och distanserade i minnet.
2019-04-02

  lodjuret/seglare VIP
Det litet lustiga med förälskelse, förutom att den så lätt kan övergå i avsky. Är att den som attraherar och samtidig attraheras, är det som om en bakelse blev förälskad i en annan bakelse och känslorna påminner om varandra, trots leken av 'katt och råtta'...
2019-04-01

  axveronika
så vacker!
2019-03-31

    Melona
Så innerligt vackert och sorgsen. Som ett trumpetsolo i skymningen och man kan inte hitta någonstans att gå, för hjärtat har aldrig glömt var det bor, men adressen som ens nyckel passar går till en helt annan dörr.

Sa jag. Att din poesi alltid når mina rum?
2019-03-31
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP