Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Man inte får som man önskar

 

Man!
Inte alltid får som man önskar
Eller drömmar

Ödet vill ha något annat

Mitt enda mål i livet
Var
Att vara och leva som en fri människa

Jag har misslyckat med det!

Mitt största dröm i livet
Var
Att vara på riktigt en människa

Jag har också misslyckat med det

Mina gemensamma dröm, mål
Var
Att vi är alla likavärde i existensen

Jag har också misslyckat med det

Jag hade så FEL!
Jag var så BLIND!
Jag var påverkat av lögnarna!

Jag var hjärntvättat!

Män och kvinnor är INTE likvärda
Religioner ser på varandra ej likvärda
Demokratin tar bödeln som en flykting

Och själva offret kastas tillbaka till slakteriet

Jag så på människan med breda ögon
Världen såg på mig enögt
Människan såg på mig enögt

Männskan själv förvandlade mig till enögd 

 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 223 gånger
Publicerad 2019-04-01 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP