Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månen och hararna

Hararna!? Hararna!? Hur kan nån ta så många harar? Hararna... Och var är månen? Hur kan månen bara försvinna? Hararna!? Månen!? Aktieportföljer, stinna blickar, det förflutnas utvalda kommer nakna. Briljanterna klagar. Vad är det min herre behagar?
Klocka moms i en kongress. Ladugårdar som råmar. Konventionernas varma bullar rullar ned för kristalliserade balkonger med fröjdefull jul. Det är jul, men vem har tagit alla hararna!? HARARNA!! Månen... Moster Ben står i baren och spänner runt sin årskull just bakom en nyss uppfunnen TV-apparat som sonderar bakvattnet efter hull och banditer. Riksdagens sorgearbete är monumentalt, man dricker sockerdricka och kalkylerar för fattigsvenskarnas förtvivlan. Gubbe blå och fröken röd alstrar hektisk energi i intellektets kortvågsgröna draperier gentemot alla halverade driftteknikers äppelmos. Hararna? Hur kan någon ta så många harar!? Och var är månen?? Fyra svenskar begår självmord kommande dygn. Så stark är ångesten, skräcken och förtvivlan. Alla saknar hararna. Alla vill till månen. Är hararna på månen?? Klockdriften skenar bakom all euforisk inlevelse bakom ett tåg under en gruva. 
Gepetto kom och gör mig till en människa. Könsdriften och intimiteten gifter sig ikväll.

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-01 14:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP