Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet

 

Bilderna jag aldrig tog
ögonblick av lycka
som en gammablixt genom hjärtat
hur stor världen kan vara
när armarna inte når runt morfars midja
fast man måste hålla fast sig
och hålla ut fötterna
när man åker på pakethållaren
och varför bryr ingen sig om böndernas namn
de bara klumpas ihop på schackbrädet
fast farmor säger att man inte får
dra alla över en och samma kam
som om de vore värdelösa loppor
och vuxenvärlden vanligtvis så frånvarande
jag ville inte ta ögonen från dig

 

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-04-01 20:58



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Gamla foton brukar tappa lite av sina färger, färgerna på minnenas bilder bleknar inte!

Du har fina minnen både av morfar och farmor.
2019-04-03

  Fulbergarn
Farmor var klok hon!
2019-04-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Bilder man inte tog, kanske är de värdefullaste. Jag tog inte heller några bilder och ingen annan heller, när jag åkte på pakethållaren bakom pappa. Du skriver så fint och berörande om saknade ögonblick, som betytt mycket när man var barn.
2019-04-02

  Jörgen Jalmo
Väl formulerat!
2019-04-02

  Kungskobran VIP
Så fint skrivet
ner med identitetspolitiken
2019-04-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP