Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av en poets kommentar på en text.


Skit på er poeter! (Satir)

 

 

att dikta är en konst så stor

till det behövs en hög professor

amatörer göre sig icke besvär

skit samma om de spottar och svär

 

nä, här ska vara högt i tak

det krävs snille och smak

 patrasket utanför vi oss ej bryr

bara vi slipper få blessyr

 

på Nobelfest vi skåla ska

denna fina högtidliga da'

njuta kunglig poesi

det är kraft däruti

 

den stora massans banala skriverier

är inget annat än fiktiva bedrägerier

åt dem vi har kungligt roligt

det är ju knappast troligt

 

att någon av dem Nobelpriset får

det alla säkert förstår

att sådan poesi sällsynt är

skriven under stort besvär

 

ja, nästan som kungsord det är

förädlade ur myllans begär

skimrande likt pärlemor

en tjusig metafor

 

så skit på er poeter

eller vad ni heter

bränn era alster

likt unkna kvalster

 

ni aldrig upphöjda blir

ni alltid paria förblir

se på oss nobla män

värda varje spänn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-02 13:11



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Att amatörpoesi
prosa eller elegi
skrivna av novis
kan ge Nobelpris
blir det den dag
akademien svag
sups under bord
då är lycka gjord
för rättvis medalj
i pris i poetbatalj

2019-04-02

  Fulbergarn
Kalastext i nobel stil
framkallar ett smil
på mina läppar två
Utsikterna är små
för att detta pris få
samt att få gå på
den nobla galan
och föra poetens talan
2019-04-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra satir! Måste vara skönt när man blåser upp sitt ego och tycker andras alster är skit.



2019-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP