Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rallarliv

 

Farfars utkomst som rallare
norröver i karg miljö kallare
slet likt oxen för sitt levebröd
undgick svält av hungersnöd

även i nävar muskler tillkom
hårda gubbar knog ej bekom
ärvde hans vigselring gigant
på min tumme glappar i kant

tatuerad arm med sjöjungfru
på den tiden ansågs som tabu
trots slitet med yrkesroll svår
levde han friskt och blev 94 år






Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-02 12:12



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Mins min farbror Ivars händer de var större än pannkakor! Undrar om vi människor blivit klenare
2019-04-03

  Fulbergarn
Mins min farbror Ivars händer de var större än pannkakor! Undrar om vi människor blivit klenare
2019-04-03

  Fulbergarn
Mins min farbror Ivars händer de var större än pannkakor! Undrar om vi människor blivit klenare
2019-04-03

    Sefarge VIP
Din anfader gav andra
Chans till en andra chans
Och bort ifrån ett inskränkt
Liv ( på gott och ont)
Inte så illa det?
;)
2019-04-02

  Öknens Ros VIP
Fint skrivet och beskrivet om din farfar, det var hårda tider för rallare då. Fina rim o rytm i texten.
2019-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP