Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


STADEN ENAHANDA

vad kan sätta guldkant

på en vardag som är grå

trots att solen skiner

och himmelen är blå?

vad kan nu förgylla

denna monotona dag?

staden enahanda

saknar Herrens välbehag

 

går jag åt ett håll

så har jag redan varit där

går jag åt ett annat

spelas samma sång som här

enformigt som hip hop

lika trist och meningslöst

så predikamentet

förefaller skoningslöst

 

träffar jag bekanta

kan vi prata bort en stund

men det är en tillvaro

som blir allt mindre sund

Gud, lys upp min levnadsdag

med hopp och tillförsikt

så jag slipper skriva

nästa depressiva dikt

 

LARZ GUSTAFSSON 2/4 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 184 gånger
Publicerad 2019-04-02 12:32



Bookmark and Share


  AKT VIP
Underbar!!
2019-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP