Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljudet och stjärnan

Var natt hörs Ljudet
från skapelsens innersta
rusa igenom natten
medan verkligheten flyter upp i rummet
sedan dagens omsorgsfulla sökande
efter den verkliga bilden om
människans uppfattning av sitt jag
far igenom mitt rums sprickor

Det enda vi kan vara säkra på är att
var morgon överlämnas det
som var gårdagens du till dagen
sedan natten och vardagen skurit ut var sin spelpjäs
till vardagens intetvarda
till ett liv som enbart skuggan kan ge dig
föräldralös
viljelös
och med en kropp som knappt tränger undan ljuset




Fri vers (Prosapoesi) av Lennart Andersson
Läst 127 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-02 13:00



Bookmark and Share


  Klaus Peter Jensen
Et bra, snyggt og kreativt digt. Med venlig hilsen Klaus
2019-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson