Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min älskade pappa och jag

vårljuset skarpt och vitt genom plastpersienner
tankarna snurrar bedövade efter min vaknatt
det slamrar och brakar och pratas utanför dörren
pulsen slår snabbt och din hand är ännu varm

du somnar snart och får sova utanför tiden
andetag rosslar och piper och blicken är brusten
pulsen slår snabbt och din hand är ännu varm

käre käre pappa försvinn inte in i natten
ge mig ett enda tecken att du hör mig
pulsen slår ännu snabbare nu och din hand är varm
då kramar du min hand och säger "va"

jag minns hur det slog i dörren där nere när du kom hem
då blev jag alltid så lugn och trygg och somnade genast
jag viskar det som jag aldrig tror att jag sagt
jag älskar dig pappa det har jag alltid gjort
du är hälften av mig du är grunden till att jag finns till

påsarna med dropp och sondmat och blod hänger tomma

vad konstigt det är jag känner inte din puls
och det verkar precis som om du inte andas

du som är hälften av mig
du som lärde mig att vara hygglig
du som tog mig på allvar
du som lärde mig fiska
vi som åkte skidor tillsammans


käre käre pappa hej då
sov gott och ha det bra


du som gjorde att jag blev jag
sköterskan säger att det är slut nu
sköterskan säger att det är slut nu


vi fick vara tillsammans
det sista dygnet
min älskade pappa och jag


käre käre pappa sov gott och ha det bra nu
käre käre pappa sov gott och ha det bra nu


för alltid





Bunden vers (Blankvers) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-02 15:53



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
En sista fin stund i gemensamhet.
2019-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman