Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetsklasshjälte

det fanns ett handslag på min axel som jag med lätthet gick och bar på. annars mest rutiner . bland mänskliga ruiner. de kantstötta jag är satt att hela. nåja. förhindra total krackelingering då.

innanför dörren på arbetet skylten. eller mer som en tavla. texten.

här behandlar vi alla olika.

mitt yrkesval en konstart tänker jag. mellan samtalen med det sociala och polisen. att få stunden för det där som betyder. att sitta där och tiga tillsammans med dig. dela återfallets fall. blicken från dig. värmen som skapades i rummet mellan två. och resten av dagen. det där handslaget på min axel.

som jag med lätthet gick och bar på.




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-04-02 19:25



Bookmark and Share


  objekt3
Fin dikt om vardag
2019-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö