Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Styrkan

Innan jag somnar tänker jag,
att styrkan som vi har inom oss,
som hjälper oss att stå fast på jorden,
inte handlar om att vara den som syns mest
eller tar mest plats.

För mig handlar det om att våga vara trygg
utan att känna behovet av att jämt synas.
Våga stå kvar vid min egen vilja som kanske
inte passar ihop med andras.
Sluta känna tvånget över att vara något man inte är.
Lämna krystade skratt bakom sig, och våga skratta
när man tycker att något är roligt.
Reflektera över att det inte är lätt att vara trygg,
att det något man måste öva sig på.
Att våga bryta ihop och känna sig svag.
Att vara ärlig mot sig själv.

Och något att påminna sig om.




Fri vers (Fri form) av Krimskramsan VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-02 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP