Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syskon

En bror som abebear sin hjärna armar och ben

En syster som samordnar sin själ och sin psykiska styrka

En bror som lånat don Quijotes svärd i jakten på väderkvarnar

 

Snabba summariska tilltal på konkreta frågor

Snabba ben på vägen till eller ifrån

Snabba kramar i hallen vid hej eller hejdå

 

Två föräldrar fjättrade vid jobbet

Två föräldrar i växande kyla

Två föräldrar som förfrämligar sig själva

 

När staten tuggar ur dig kraften, pappa

När landstinget slängt ut dig, mamma

När fabriken förbrukat kapaciteten, syskon

 

Möts vi på födelsedagen hos ditt barn eller barnbarn

Ses vi igen på påsken pingsten eller julen

Kan vi vara med varandra en stund innan Döden tar oss

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-03 04:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP