Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Rosbuskens sigill

Rosbuskarna blommar
vid knutens rabatt
en oas av färger
och våryran är här
hjärtat exploderar
av sköna dofter
ett sigill av glädje
svårt att inte bli kär

Klättrar kring spaljén
mott solvarm vägg
ivriga att sprudla
när knoppar slagit ut
rosor till buketten
på någons sommardag
det vackra för ögat
som aldrig kan ta slut

Rabatten fylld av färg
rosor i långa rader
höstens vackra nyanser
ger naturen sitt sinne
vackerhet till vila
faller blad efter blad
dofter och ljuvlighet
för alltid i vårt minne

Rosbuskarna falnar
nu när vintern är här
musik för vårt sinne
vindtoner som låter
luften fylls av sigill
av dagar som gått
sommaren den fina
som snart kommer åter

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 388 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-04 05:48



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En väldigt fin text!
2019-04-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
*Ros sprider inte
*bara väldoft utan
*även lycka... Det
*kan räcka med
*bara en mot sitt
*hjärtas val trycka...
*Vackert beskriven!
***************
2019-04-06

  Sommarina VIP
Så fint om rosenbuskelycka
2019-04-05

  Blomma-Stjärna VIP
rosor, rosor, rosor - vad vore livet utan " en oas av färger", "dofter och ljuvlighet" !
2019-04-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig dikt om rosen, den ljuva, vars skönhet man bara kan älska.
2019-04-04

  Maria Sundelin VIP
Rosor är härliga växter
2019-04-04

  Kungskobran VIP
Rosen kärlekens symbol
är allas mål
2019-04-04

  Feliaxel VIP
Rosor är fantastiska i alla dess former,färger och dofter
2019-04-04

    ej medlem längre
Vi väntar med iver på doften, på våren och den ljuvliga kärleken.
2019-04-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO