Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ulvar vid talarstol

Akta er för vargen, de sa när vi var små
Den smyger runt bland buskar och bland träd
Rödluvan ångrar den dan hon stötte på
Den gråa besten under mormors mjuka pläd

För vargar har knep och mycket lömska är
De luras för att dig hel sen kunna sluka
Vargen är falsk och andras kläder bär
För att sedan vassa tänder bruka

Så tag dig i akt, för ulvar bland oss män
Så kan vi ännu mänskliga förbli
Lär dig att skilja på fiende och vän
Börja titta i vårt tredje största parti.




Bunden vers (Rim) av Salladshuvudet
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-03 09:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Salladshuvudet
Salladshuvudet