Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett till lärkan

Nu är jag nöjd igen, ty lärkan drillar

så ljuvligt över Lundaslättens fält.

När sista snön och isen sakta smält,

är det ett ljud de flesta av oss gillar.

 

Visst kan det hända att en flinga trillar,

och att vi då nå’n dag får vänta snällt

på vårlig värme som vi har beställt.

April - en lurig månad som förvillar...

 

Vad gör det då om vårens knoppar dröjer:

vi får förvisso snart vad vi vill ha,

ty det är årstidsrytmen som förnöjer

 

och gör att livets turer känns rätt bra.

Om lärkan sedan skickligt halvtonshöjer

då dansar vi till drillen, frun och jag.




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-03 14:46



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
En sonett i roswallsklass!
2019-04-12

  Stay Golden
Lund <3 Därhin går di gamle' än
2019-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP