Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Harmonier

Utanför fönstret
en skata på en gren
i ny putsat glas
vilar gryningens sken
vy över nejden
en plog av vingslag
vid morgonsolens ljus
en harmonisk dag

Utanför fönstret
droppar slår ut
vit blomsterprakt
våren gör debut
harmonier i gräset
en myras slit
i färgrikt klorofyll
ett uppvisat flit

Utanför fönstret
ett kärleksfullt par
i varandras händer
för kärlekens svar
en kanin i parken
skutt i harmoni
duvan på torget
så känslomässigt fri

Utanför fönstret
lövträdens sigill
symfonier av färger
ligger inte still
plogen av vingslag
en harmoni mot ljuset
frostfyllda grenar
speglar sig i gruset

Utanför fönstret
en domherre så röd
letar vinterföda
lycklig men spröd
vinterns harmonier
många minusgrader
rimfrost på grenen
vita breddgrader

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 436 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-08 08:09



Bookmark and Share


    Mino0
Underbart, din dikt är full av bilder.
2019-04-12

  Ninananonia VIP
Så fint...
2019-04-11

  Lars Hedlin
Mycket vackert :)
2019-04-10

  M.Eta
Mycke upplevelser att sitta vid fönstret och titta ut, fint!
2019-04-09

  Eva Langrath VIP
Fin text
2019-04-08

  Maria Sundelin VIP
Härlig naturbild
2019-04-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin observationer av livet och naturen utanför fönstret!
2019-04-08

  Marita Ohlquist VIP
Det finns mycket att se och uppleva för den som har viljan och förmågan!
Bra skrivet.
2019-04-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Utan vederkvickelse
Liten sämre skickelse
Jajamän men med liv
Och rörelse i klivet och
Njutbart det gör drivet!
2019-04-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO