Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att dyka på det djupa

Slog jag ned som ett dån i botten?
Krossade jag min dröm?
Flöt den iväg i vågor och smuts?
Eller lyfte den
Alldeles innan plasket
Och skrattade åt mina ängsliga krumbukter?

Skummade jag vågorna
Med idioti och spontanitet?
Som en clown i en badbyxa?
Eller var det där på det djupa
Under vattenytans oroliga dans
Som jag hittade mig själv?

Mening och mål och all vardagssträvan
Det är bara grunda kluck mot trötta stenar
Men i de vilda djupa vågor som rasar där ute
Där vill jag vara
Och kastas omkring
Som en våg,
och en till,
och en till




Fri vers (Fri form) av REW
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-06 12:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

REW