Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack poet Björn Ranelid för att du tog bladet från munnen

Ett stort tack poet Björn Ranelid
för att du tog bladet från munnen
du går inte som de flesta politiker
som katten runt heta gröten & låtsas
ser mellan sina fingrar på rådande liv
du pratade klarspråk utan någon rädsla
talade om att vårt lilla fosterland är i krig
befriande att finns folk & särskilt kändisar
som vågar träda fram på scen & klargöra
den pågående raseringen av svenska välfärden
den som en gång i tiden blomstrade & som
hela världen såg upp till & pratade gott om
nu är precis allt upp & ner härs & tvärs
en enda stor röra som innehåller extremt
mycket hemskheter & turister varnas..
även den omdiskuterade Bert Karlsson
har en hel del skarpa ord till styrande
att det har fått gå så långt som det gjort
är chockerande & helt bisarrt & det märks
vilka som håller i ratten på båten Svedala
de har kört in i alla möjliga hinder & rivit
upp skrovet så att enorma vattenmassor
väller in & håller på att sänka allt i sin väg
kaptenen kollar i sin kikare & blir det ännu allvarligare
så hoppar säkert han & hans trogna efterföljare
i livbåtar & drar lång bort på havets vågor
till något säkert ställe & de kommer inte att
lida nöd för deras fickor väller över av dollar
deras handlingar har talat länge & väl
spåren efter dem är rena dårskapen
är det kanske därför många kallar
dem för just dårarna of Sweden







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-10 09:18



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Dig.
2019-07-10

    ej medlem längre
Ranelid skriver om det som många redan nedtecknat och ännu fler tänkt.

Kul att så många läser din vederhäftiga fria vers.
2019-07-10
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP