Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

överby köpcenter och du

i min hemstad finns en bro
tror lemarc har sjungit om den
mellan bilfabriken
och köpcentret
lång
som
fan

och den har inte tagit slut än
åker fortfarande på den
över vraken i älven
och betongfundamenten
där jag inte skrev ditt namn
men allt jag ville säga
när jag
druckit mod med
mina moods och
väntat in natten

efter köpruschen
karuseller stängts
burit tv:n hem
väntat lite till
med sprejburken
cyklat ut till dig när
langarna
gått och lagt sig

betongfundamenten
vid busshållplatsen
så att alla kunde se
så att du skulle se
efter extraknäcken

kallar dig älskling där men
vår kärlek bor bara
i mitt huvud än
och jag vet inte om du kan mitt namn
och om du frågade
får inte ens
talsvårighet

jag får tankehäfta

jag får blodproppar
men det är okej
jag får ha dig när

jag skrev orden där
på fundamenten
skrev: den här bron
jag kommer alltid cykla på den
för du finns här nu
och för alltid sen
när jag är klar
vid älvens vrak
vårt köpcenter
och vägen dit
tar aldrig slut
inköpslistan
bränner i mig:

sprejburk
öl

och du




Fri vers av Love Död
Läst 187 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-04-04 23:07



Bookmark and Share


    Betzy
Aj, aj, vilken text...ända in i Överby köpcenter. De som inte åker med får skylla sig själva!
2019-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död