Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smör, grädde med mera


Inget ska få heta smör som inte har smör. Jordnötssmör får bli jordnötssmörja, liksom man får smörja i stället för att smöra. Smörsångare blir ... ? Butter blir Dyster. Grädde på vegetarisk grund får inte heta grädde. Bordets ben får heta träpåkar? Osv.




Prosa av Gunwale VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-04 10:44



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Du har rätt, smör betyder eg ”det man smörjer med”, så de är nära släkt. Att mejeriprodukten vill ha kombinationen s-m-ö-r för sig själv är väl inte juste? Man kan ju smörja kråset lika bra med jordnötssmör som med *smör*! Och smörjelse borde då också få fortsätta heta som det heter.
2019-04-04

  Onomatoprofet VIP
Hur fasiken ska man kalla sista smörjelsen då?
2019-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP