Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsmärgen

Jag klarar sällan att vara längst in i livet, ärligt talat inte ens långt in
Blir så pinsamt omogen vid minsta upplevd utmaning
Likt vid ett spel med alltför stor insats

Som perifer klarar jag mer
Men jag saknar märgen, det glupska bettet,
betet med allt-eller-inget insatsen på kroken, ni vet ”all-in”
En dag gör jag ett nytt försök.




Prosa (Kortnovell) av Mats Edin VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-04-05 13:43



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
En dag slår du till......
2019-04-10

  Respons VIP
Kanske måste man våga släppa fotfästet en stund för att uppleva livet i sin fulla form. Intressant dikt!
2019-04-08

    All my ghosts
Ja, håller med föregående talare; den här dikten ringar in något väsentligt, på ett poetiskt vis.
2019-04-06

  Sturesdotter
Ibland tror jag att du har förmågan att kika inom mig.
För det är så det känns.
Hög igenkänning även på denna text.
2019-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP