Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag sår frön varje vår


medan våren exploderar

i kaskader av liv, färg, fågelkvitter

imploderar jag

i en skur av skärvor


kalejdoskopets tusen skepnader

minner om ett fjärran liv

där barnskratten ljöd

och nuets närvaro var total

jag sluter ögonen

om sorgen


här bakom solglasögonen

mot den sylvassa solen

kan jag gömma den, mig

och blicka inåt

försöka nå

det onåbara


infantilt, jag vet

men är det inte så livet är

ett enda maratonlopp

där det inte spelar någon roll alls

hur fort du än springer

du kommer aldrig nå målet 

det som just verkar vara

inom räckhåll

för det förflyttar sig

alltid någon millimeter bort


och jag minns dagar med dig

det är så jag orkar se

vintern dö ut

vara med om att våren föds på nytt

om och om igen

utan dig


utan oss













Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-05 14:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Det är minnena som gör att vi trots allt orkar med sorgen och saknaden!
De är som ljusglimtar i mörkret.
2019-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP