Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fiket på bilden har inget med dikten att göra. Men det är jag som stoppar in i huvudet.


BARNDOMSBAKELSEN

den tog mig med till EPA

till tidigt sjuttiotal

min far och jag vi fikade

och mitt självklara val

blev oftast en napoleon

en verklig läckerhet

men inget här på klotet varar

uti evighet

så EPA:s cafeteria

är nu ett minne blott

men bakverket jag åt där då

är ännu lika gott

på City Gross finns det ett fik

där fick jag mig i dag

en kaffe, en napoleon

och njöt med välbehag

 

LARZ GUSTAFSSON 5/4 2019

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 281 gånger
Publicerad 2019-04-05 14:17



Bookmark and Share


    Tidsljus
Varmt nostalgiskt att tycka om napoleonbakelse är klass.
2019-04-06

  Lottie Ålhed VIP
Många och fantasifulla är namnen på de gamla goda bakverken som aldrig går ur tiden. Bra rimmat!
2019-04-05

  Maj-Lis VIP
Fina minnen ...ocg Napolionbakelsen är verkligen god
2019-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP