Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Säckarna

 

 

När jag vaknar
står en säck
fylld med förtvivlans
tistlar vid min säng

En säck med rosor
trotsiga,
hoppfyllda
står bredvid

Jag väger säckarna,
inser:

livet
finns i
säckarna




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 425 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-04-05 21:16

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Respons VIP
En annorlunda bild av livet
2019-04-08

    Mim
Tydlig bild av smärta som blommar, och smärta som vissnar, blommorna är i blom, men de har sina tistlar där, de följer med på köpet, så är inte bara blommorna vackra, utan också fyllda av smärta. Oj! Tolkade dikten fel, läste om den, tistlarna var bredvid och inte själva på blommorna.
2019-04-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint bildspråk om livets upp- och nedgångar.
2019-04-06

    Sefarge VIP
"Ce la vie?"
;)
2019-04-06

  Poeten Salvador VIP
Förtvivlan tistlar är en fin metafor
2019-04-06

  Öknens Ros VIP
Fin metafor för livets plus och minus.
2019-04-06

  Kungskobran VIP
Fin symbolik, i synnerhet då både tistlar och rosor har taggar
2019-04-06

  Viksten
Jag är lyhörd
Dikten blev bättre tack vare
era förslag
2019-04-05

  Sturesdotter
Stark och visar på livsinsikt.
Gillas.

Och extra plus över en diktare som är lyhörd för andra. Det är på gott och ont. Här blev det extra gott enligt mig.
2019-04-05

  Blomma-Stjärna VIP
livets berg och dal - bra fångat!

men alltså ull och förtvivlan? - okej!
fast ull är en trygghetsmjuk symbol för mig...

2019-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten