Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VätteTV visar en möbel el dyl interiör per dygn, t.o.m. annandag påsk. Denna inspirerad av en bland de hisnande idéer som presenteras mitt i följande avsnitt av den mentalt mycket givande podden Monkey Mindset : https://www.monkeymindset.se/podcast/131


PåskSkåpet Lucka 5 : DatorSkärmen [Skapar Dåtid]

 

 

 

 

När Marianne surfar hem till Göran, i samma ögonblick som hon öppnar sidan, så har hans vardagsrum legat där i tjugofyra års tid, mer eller mindre marsipangrönt. Men när Marianne fäller upp någon annan rullgardin, just då hon lämnar Görans murriga soffa, så upphör hans profil att existera. Åtminstone på hennes skärm syns inga spår av sådant hus längre, där Göran skulle kunna sitta och filosofera. Snarare brukade lille gubben stå och snickra grejer, vilket datorn antingen minns fullkomligt eller glömmer totalt. Än mindre ute i satellitrymden eller längs fiberkablarna ligger Görans hem (ingalunda heller Mariannes). Där finns blott KOD, ett mönster av datasekvenser, i ofantligt varierad matris. Dess språk motsvarar möjligen GUD(s). Den som skapade matrisen känner till mer om Mariannes bevekelsegrunder än Marianne själv känner till. Även om hon släcker datorn, så består KOD, i all sin unika mosaik över universella fält. Emellertid såfort Marianne surfar hem till Göran igen, i samma ögonblick som hon öppnar sidan, så har hans vardagsrum legat där i tjugofem års tid, mer eller mindre marsipangrönt.

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (Kortnovell) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-05 22:57



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Du säger det utmärkt! Varken orkar eller behöver komplettera något just nu... men gör det tydligen ändå :

Datorns allseende öga har potential att förändra kontexten i vilken stund somhelst. Och iom att den väl gör det så skrivs allt som i sten på nytt, som att sammanhanget alltid har varit just såhär.

Även när våra blickar börjar iaktta några flytande vågrörelser, så "skyndar sig" dessa att bli vissa fasta partiklar... som om det redan var bestämt att man skulle uppfatta dem precis så!?! [enligt en teori förstås].

Rollernas namn var först andra, men jag bytte så att hon alltid har kallats Marianne [efter Maria] medan han jämt har lyssnat till Göran [efter Josef eller Jesus] även om de likheterna blev ännu mindre uppenbara än God may be behind the computer code....
2019-04-06

  Nanna X
Jo datorn är ju på sätt och vis också en möbel, i alla fall upptar den ju en viss plats i rummet, marsipangrönt eller ej ; ) En möbel med kraft att förändra tid och rum på ett ögonblick. Att koden är vår tids gud är kanske så självklart att det inte alltid diskuteras. Bara när den strejkar blir den synlig.
2019-04-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP